keesopavontuur.reismee.nl

Vlucht en eerste dag!

Heyhoi!

Ik ben er ! Ik ben in Thailand! 

De vlucht was prima. 6 uur van schiphol naar Dubai en 5,5 uur van Dubai naar Bangkok. De eerste vlucht had in een Nederlands stel naast me die me een beetje onder hun hoede nam, zo lief. Zou me niks verbazen als de staff dacht dat ik hun dochter was, haha. Ik landde om 01:00uur in Dubai en de gate voor mijn overstap sloot om 01:40uur, dus dat was even krap. Gigantisch vliegveld, maar was gelukkig maar 8 minuten lopen. Ik zat dus rond half 2 in het vliegtuig en ik dacht, waarom is het zo leeg ?! Niet gek met een vlucht om 02:00u, maar had het drukker verwacht. Ik had daardoor wel lekker een rij van 3 stoelen voor mezelf, dus kon ik een beetje slaap pakken. In nederlandse tijd was het pas 9 uur 's avonds, dus ging niet zo makkelijk helaas. 

Het vliegtuig eten was trouwens prima ! Ik kreeg de 1e vlucht avondeten. Beef met aardappeltjes en wat groente. Kwam ook een toetje bij en brood! Prima te eten, maar wel veel. Later kreeg ik nog een broodje met kaas en ham, die kon ik niet op dus heb ik in mn tas gestopt voor later. Aan het begin van mn tweede vlucht at ik het broodje op, zonder er bij na te denken dat ik 4 uur later een heel ontbijtje zou krijgen. Die ging dus niet echt op. Fried noodles met kip in ook wel vullend om 9 uur 's ochtends, maar daar zal ik wel aan moeten wennen hier. 

Op Bangkok airport een 30 dagen visum aangevraagd (nadat ik eerst 30 minuten lang in de verkeerde rij stond). Daarna kon ik mijn bagage band niet vinden, dus dat was lichte paniek. (Gelukkig) keek ik gewoon niet verder dan mn neus lang is, want er waren nog zo'n 20 meer banden... oeps. 

Ik werd opgewacht door een man met een bordje "Green Lion", dat is de thaise organisatie waarmee ik op reis ben. Hij wilde meteen een foto van mij maken en dat is toch wel even een surprise als je net 12 uur lang gevlogen hebt en een rugzak van 15 kilo. Hij stuurde die naar de organisatie met de tekst: "No. 1 on bus to Hua Hin". Ik was dus nummer 1 op de lijst haha. Nou ik nam dus de bus, nadat ik even daarop moest wachten. Rit van 3 uur, maar stoelen zaten heerlijk. Lekker weggedoezeld dus niet veel van het uitzicht meegekregen haha.  In Hua hin werd ik opgepicked door iemand van de organisatie. Op zijn bordje stond "knee Green Lion". Ik dacht dat zal ik wel zijn. Meteen mn thaise naam leren kenndn hahah. Kong kwam mij ophalen. Hele lieve man, sprak engels dus dat was fijn. Uiteindelijk lekker optijd mijn bed ingedoken op het resort. Ging niet zo lekker met de jetleg, maar een bed is al fijner dan de vliegtuigstoelen.

Ik leerde hier een nederlandse vrouw kennen die samen met haar dochter ook de roadtrip heeft gedaan. Zij gaan nog mee met week 4 (a.s.) en dan gaan ze naar huis. 

Vannacht om 4 uur kreeg ik er een kamergenoot bij, dus ik schrok wakker van het geklop op de deur. Duits meisje die de roadtrip al achter de rug heeft. Zij begint volgende week aan een ander project hier in Hua hin. 

Vandaag (zondag) zijn we met z'n vieren op pad gegaan. Naar een floating market (die niet echt dreef dus dat was jammer). Hier betaalde we 200 baht (€7) terwijl thai maar 40 baht(€1.50) hoefde te betalen. Heel gek was dat. Daarna werden we naar de Monkey Temple gebracht. Heel veel apen. En een tip uit eigen ervaring... haal geen banaan uit je tas als er apen zijn. Ik had er een op heuphoogte aan mn broek hangen hahaha. Nou dat is was voor je eerste dag..

Daarna hebben we bij de mall wat gegeten en heb ik een simkaartje voor 20 euro gekocht, de hele maand ongeperkt data. Prima ! Haha. 

Daarna hebben we nog even gezwommen en om 17u gegeten. Nog niet al te locaal, gewoon frietjes met groente spiesjes en kip. Wel heel lekker vers fruit en dat kan nooit kwaad ! 

Meteen twee nieuwe reizigers ontmoet. Een duits meisje dat ook met ons meegaat volgende week en een man uit Israël. Hij is ook net aangekomen en hij heeft dezelfde volgorde van de reis voor de komende weken! 

Nu lig ik lekker in bed en ga ik waarschijnlijk even een film kijken. Het is nu donker buiten en er zijn veel muggen, dus een leuke wandeling gaat nu niet meer. 

Morgen begint dat het echte programma! Maar dat lezen jullie allemaal maar in de volgende post ! 

Kus Kees (op avontuur!) 

Het weer: gisteren en vannacht alleen maar regen regen regen dus was een beetje bang voor vandaag (zondag) maar de zon scheen en het was zeker niet te warm. Heerlijk! 

Reacties

Reacties

Henk Wissink

Top.
Geniet ervan !!

Jorieke

Geniet ervan chick! Maak er iets moois van

Sophie

Heel veel plezier! Geniet er van 😘

Walter en Berna

Have Fun Kees!

Astrid Stortelder

Mooie start Kees.
Heel veel plezier.
Maak mooie herinneringen en ik ben benieuwd naar je volgende blog.Kus kus

Irma oolthuis

Super! Heel veel plezier..

Bo Mentink

Veel plezier kees!😘

Guusje

Leuk schattie ❤

Barry Reijrink

Veel plezier Kees!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active